Succesvol eerste buurtontbijt!

Home > Actueel in Nederweert > Succesvol eerste buurtontbijt!

Succesvol eerste buurtontbijt!

Zaterdag 14 september ontvingen we een groep inwoners van Nederweert bij De Bengele voor het eerste buurtontbijt. De regisseurs leefbaarheid organiseerden dit samen met Stichting Dörpsoverlek Neewieërt. 

Waarom een buurtontbijt?

We willen graag weten wat er leeft binnen de kernen. Om dit te weten te komen en om de mensen (beter) te leren kennen, waren bewoners van (een deel van) de kern Nederweert van harte welkom om gezellig een broodje te komen eten en het samen te hebben over de leefbaarheid in de buurt of straat.

Fijne gesprekken en frisse ideeën

Wethouder Cuijpers heette iedereen van harte welkom. Maurice Brouns, voorzitter van het dörpsoverlek, vertelde hoe zij zich inzetten voor de leefbaarheid. Hij riep de aanwezigen op om vooral mee te denken, bijvoorbeeld over de ontwikkelingen bij De Bengele en de Uijtwijck. De wethouder, gebiedsregisseurs en dörpsoverlek luisterden naar de verhalen en ideeën voor het vergroten van de leefbaarheid, wat buurtbewoners al ondernemen op dit gebied en wat mensen zouden willen betekenen voor de buurt(genoten). Er zijn fijne gesprekken gevoerd, frisse ideeën opgehaald en mensen hebben elkaar leren kennen.

Op zoek naar vrijwilligers

Ook hebben zich inwoners gemeld die van betekenis willen zijn voor hun dörpsoverlek. Het dörpsoverlek is op zoek naar inwoners die het overleg willen komen versterken. Mensen die bijvoorbeeld een keer een vergadering willen bijwonen, zijn van harte welkom!

Afbeelding: Buurtontbijt
Foto: Nederweert24

Direct aan de slag met nieuwe plannen!

Enkele bewoners gaan samen een plan maken om een groenstrook om te vormen tot een bij- en vlindervriendelijke plek met struiken, bloemen, et cetera, wat weer goed is voor de biodiversiteit. Ze gaan zelf het onderhoud doen.

Tevreden terugkijken

We kijken tevreden terug en organiseren op een later moment ook voor de overige inwoners van Nederweert en voor de overige dorpskernen een buurtontbijt!