Stroomschema plattelandswoningen

Home > Actueel in Nederweert > Stroomschema plattelandswoningen

Stroomschema plattelandswoningen

Onder welke voorwaarden kan er vergunning worden verleend voor de bewoning van een woning bij een agrarisch bedrijf door iemand die geen banden heeft met het bedrijf? Het is een vraag waar we ons samen met bewoners, eigenaren van de betreffende woningen en agrariërs over hebben gebogen.

Het bewonen van een agrarische bedrijfswoning mag alleen door iemand met een band met het bedrijf. Bij agrarische bedrijven is er soms de mogelijkheid om dit uit te breiden, zodat ook burgers er kunnen wonen. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden.

Bestemming

Voor de bedrijfswoningen bij agrarische bedrijven is er nu een stroomschema gemaakt waarmee inwoners zelf na kunnen gaan of bewoning is nu is toegestaan. Als de stappen in het ‘stroomschema’ worden gevolgd weet u of u op dit moment legaal in uw woning woont. Komt u er niet uit, bel of mail ons dan en vraag naar de bestemming van het betreffende adres.

Voor wie bedoeld

Het stroomschema is bedoeld voor bedrijfswoningen bij agrarische bedrijven en burgerwoningen en niet voor bedrijfswoningen bij niet-agrarische bedrijven. Die laatste zijn ook niet aangeschreven door de gemeente en kunnen geen vergunning krijgen voor een plattelandswoning.

Te downloaden: