Start werkzaamheden voor omdraaien rijrichting Brugstraat

Home > Actueel in Nederweert > Start werkzaamheden voor omdraaien rijrichting Brugstraat

Start werkzaamheden voor omdraaien rijrichting Brugstraat

Tijd van voorbereiden voorbij, we beginnen op 22 mei!

Op dinsdag 22 mei starten de werkzaamheden voor het omdraaien van de rijrichting in de Brugstraat. In september 2016 heeft de raad dit besluit genomen. Met de daadwerkelijke uitvoering is gewacht, omdat de provincie ook onderhoud gaat plegen aan de N266. Hierdoor voeren we de werkzaamheden gecombineerd uit. Waren we direct begonnen, dan was er twee keer sprake van overlast geweest. We maken nu dus werk met werk.

Planning

De werkzaamheden beginnen op dinsdag 22 mei en zijn volgens de huidige planning op maandag 28 mei afgerond. We zijn daarbij natuurlijk afhankelijk van het weer. Als de weersomstandigheden tegen zitten, kan het werk een aantal dagen uitlopen.

Groot onderhoud

Gelijktijdig met de werkzaamheden aan de Brugstraat wordt door de Provincie groot onderhoud gepleegd aan de N266. Het gaat om het weggedeelte tussen de N275 en de rotonde bij Hoebenakker. Het is nodig om de N266 hiervoor in beide richtingen volledig af te sluiten.

Bereikbaarheid

De Brugstraat wordt tussen IJssalon Florence en de N266 in beide richtingen afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Alleen voor fietsers en bromfietsers is er beperkte doorgang mogelijk.
De Dokter Schmidtstraat blijft altijd bereikbaar. Weggebruikers maken dus ongehinderd gebruik van de parkeergelegenheid achter IJssalon Florence/Aldi Nederweert. Van hieruit zijn de lokale horeca en bedrijven in de Brugstraat te voet bereikbaar.

Voorbereidingen

Voorafgaand aan de start op 22 mei vinden in week 19 en 20 al voorbereidende werkzaamheden plaats in verband met het aanpassen van de verkeersregelinstallatie (VRi). Voor dit werk is het niet nodig om een omleidingsroute in te stellen. Het heeft dus ook geen gevolgen voor de bereikbaarheid.

Inloopmiddag

Hebt u vragen over de werkzaamheden, de bereikbaarheid en de omleidingen, loop dan op woensdag 25 april binnen bij het gemeentehuis. Tussen 17.00 uur tot 19.00 uur zijn projectmedewerkers van de gemeente en de aannemer die het werk gaat uitvoeren (KWS) aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Een ansichtkaart uit de oude doos. We kunnen het ons nu niet meer voorstellen, maar zo zag het er vroeger uit
in de Brugstraat. Bron: gemeentearchief

Omleiding, wegafzettingen

Onderstaand vindt u meer informatie over de werkzaamheden. Hier staan ook de tekeningen met de omleidingsroutes en de wegafzettingen.