Profielschets nieuwe burgemeester Nederweert bekend

Home > Actueel in Nederweert > Profielschets nieuwe burgemeester Nederweert bekend

Profielschets nieuwe burgemeester Nederweert bekend

Op dinsdag 18 december stelde de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester definitief vast. Voorzitter Charlot Koppen overhandigde de profielschets aan de Commissaris van de Koning, de heer Theo Bovens.

Oproep voor burgerraadpleging

Bij het opstellen van de profielschets hebben we onze inwoners gevraagd over welke persoonlijke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet beschikken. Via een publicatie in het Weekblad voor Nederweert, op de website en op sociale media deden we een oproep tot deelname aan deze burgerraadpleging.

8 stellingen

In november konden inwoners, online of analoog (in het gemeentehuis), de enquête invullen. De enquête bestond uit 8 (tegen)stellingen, waarbij we u vroegen het meest passende antwoord te kiezen. 380 Inwoners gaven gehoor aan de oproep.

Beeld van profiel

Bij het schrijven van de profielschets hebben we dankbaar gebruikgemaakt van de reacties. De inbreng was natuurlijk per stelling verschillend. Maar toch geeft dit een aardig beeld van hoe onze inwoners denken over het profiel voor onze nieuwe burgemeester.

Voorzitter Charlot Koppen overhandigt de profielschets aan Gouverneur Theo Bovens. Foto: Nederweert24

Kenmerken nieuwe burgemeester

Samenvattend zoekt Nederweert een burgemeester met de volgende kenmerken:

• Overheidservaring is belangrijk, maar ook kennis van het bedrijfsleven krijgt een redelijke score.
  • De nieuwe burgemeester moet vooral oog hebben voor toekomstige ontwikkelingen.
  • Zij of hij heeft een informele houding en is zichtbaar voor onze inwoners.
  • De burgemeester mag zich best op de inhoud richten, zonder het proces uit het oog te verliezen.
  • Onze nieuwe burgermoeder/-vader stelt de belangen van Nederweert en haar kernen voorop, maar schenkt zeker ook aandacht aan de regionale positie die Nederweert hierbij inneemt.

Medio 2019

Onderstaand kunt u de profielschets downloaden. Medio 2019 wordt bekend welke nieuwe burgemeester de gemeente Nederweert mee mag gaan besturen.