Plaatsing van bladkorven vanaf maandag 22 oktober

Home > Actueel in Nederweert > Plaatsing van bladkorven vanaf maandag 22 oktober

Plaatsing van bladkorven vanaf maandag 22 oktober

De herfst is begonnen en dat betekent dat u weer bladafval heeft in uw tuin. Vanaf maandag 22 oktober plaatsen we hiervoor een aantal bladkorven op de gebruikelijke locaties.

Alleen bladafval

We willen u erop wijzen dat de bladkorven alleen bedoeld zijn voor het aanbieden van bladafval. In het verleden is namelijk gebleken dat er ook snoeiafval en ander plantaardig materiaal worden aangeboden. Mochten we naast bladafval ook ander groenafval aantreffen in een bladkorf, dan zullen we deze korf verwijderen.

Waatskamp

Er is dit jaar 1 wijziging t.o.v. vorig jaar. De bladkorf op de Lemmenhoek plaatsen we nu aan de Waatskamp. De bomen aan de Lemmenhoek zijn dit jaar gesnoeid en dat betekent dat hier nu geen blad meer vanaf komt. Volgend jaar bekijken we opnieuw waar we deze korf gaan plaatsen.

Geen plastic zakken

Ook wordt ieder jaar bladafval in plastic zakken aangeboden in de bladkorven. Hierdoor kan het blad niet meer worden afgevoerd als organisch afval. Wij willen u dan ook vragen om de zakken met blad om te schudden in de bladkorf en de plastic zakken thuis in de afvalcontainer te gooien.

Locaties

De bladkorven vindt u op een aantal locaties in elke kern van onze gemeente. Alvast bedankt voor uw medewerking!