Opening Open Inlopen: “Ik geniet van de mensen om me heen”

Home > Actueel in Nederweert > Opening Open Inlopen: “Ik geniet van de mensen om me heen”

Opening Open Inlopen: “Ik geniet van de mensen om me heen”

De afgelopen maanden zijn de vrijwilligers en de gemeente Nederweert druk beziggeweest met het realiseren van nieuwe Open Inlopen. In iedere kern is op dit moment een Open Inloop actief waar inwoners gezellig samen kunnen komen. De eerste reacties zijn erg positief.

Ontmoetingen stimuleren

Tijdens de opening van alle Open Inlopen was er veel belangstelling van inwoners. Wethouder Henk Cuijpers hield bij elke opening een toespraak met de boodschap: “In het kader van eenzaamheid is het belangrijk dat ontmoeting binnen de kernen wordt gestimuleerd”.

Een spelletje Rummikub

De reacties van bezoekers waren erg positief. Met de wegtrekkende faciliteiten is het mooi om een plek te hebben waar mensen elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Inwoner Lies: “Ik vind het fijn om mensen te ontmoeten. Ik houd niet zo van kaarten, maar ik kom graag volgende week terug om een spelletje Rummikub te spelen.” Ook in Ospel werd er positief gereageerd op de open inloop. “Ik geniet van de leuke activiteiten en de mensen om me heen. Omdat de gemeente en andere organisaties hier vaak aanwezig zijn, komt het heel vertrouwd over. Het is gemakkelijker om ze te bezoeken en ze om hulp te vragen”, aldus Ton.

Aanbod op maat per locatie

Iedereen is van harte welkom bij de Open Inloop. Per locatie ontstaat er een aanbod op maat waarbij inbreng van de bezoekers welkom is. De Open Inloop is een plek waar je een praatje kunt maken en gezellig een kop koffie kunt drinken. De spelletjes staan klaar en er is ruimte om activiteiten te organiseren of eraan deel te nemen. Ook is er gedurende de open inloop een medewerker van de gemeente aanwezig. U bent van harte uitgenodigd!

In onderstaand overzicht kunt u zien waar en wanneer u terecht kunt bij de Open Inlopen

Overzicht van de open inlopen:

Leveroy Gemeenschapshuis Pestoeërskoel
Iedere tweede en vierde vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur
(aanwezigheid gemeente van 13.30 tot 14.30 uur)
Nederweert-Eind Eynderhoof
Iedere tweede en vierde donderdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur
(aanwezigheid gemeente van 14.00 tot 15.00 uur)
Ospel Woonzorgcomplex Aan Stad Thoês
Iedere donderdag open van 14.00 tot 16.00 uur
(aanwezigheid gemeente van 14.00 tot 15.00 uur)
Nederweert De Gunnerij