Nieuwe route voert langs molens in Nederweert

Home > Actueel in Nederweert > Nieuwe route voert langs molens in Nederweert

Nieuwe route voert langs molens in Nederweert

De gemeente Nederweert telt de windmolens, Windlust, De Korenbloem, de St. Josephmolen en een waterkrachtcentrale. Het zijn stuk voor stuk blikvangers. Wandelaars kunnen sinds kort via de website van VVV Midden-Limburg een nieuwe route downloaden die langs al deze molens voert. De route is gemakkelijk in twee etappes te splitsen en is rolstoelvriendelijk.

Uniek

Het landschap van de Molenroute kenmerkt zich door de aanwezigheid van meerdere kanalen, waaronder de Zuid-Willemsvaart, de Noordervaart en Kanaal Wessem – Nederweert. Tijdens de molenwandeling passeer je de Kanalenviersprong, een uniek stukje Nederland.

Knip

De totale lengte van de nieuwe molenroute is 16,6 km. Maar zoals gezegd kan er gemakkelijk een knip worden gemaakt. Loop je de route in een keer dan kun je het beste starten in de kern Ospel of de kern Nederweert. In beide plaatsen is voldoende gratis parkeergelegenheid. Er is horeca aanwezig voor een drankje of hapje. Wandelaars lopen het grootste gedeelte over rustige wegen door boerenland.

Meerdere routes

In de kern Nederweert passeer je ook het Brits Militair Kerkhof. Het ereveld herbergt de graven van 363 gesneuvelde militairen. Bij elk graf is een identieke zerk van witte natuursteen geplaatst met in reliëf een embleem van een vogel met gespreide vleugels en een kruis. Op de website van de VVV Midden-Limburg staan meer fiets- en wandelroutes in en rond de gemeente Nederweert. De komende maanden wordt het aantal routes uitgebreid.

De windmolens zijn stuk voor stuk blikvangers in het landschap. De molenroute voert wandelaars langs alle gemeentelijke windmolens.
De windmolens zijn stuk voor stuk blikvangers in het landschap.
De molenroute voert wandelaars langs alle gemeentelijke
windmolens. Foto: gemeente Nederweert.