Nieuwe folder respijtzorg voor mantelzorgers op www.nederweert.nl

Home > Actueel in Nederweert > Nieuwe folder respijtzorg voor mantelzorgers op www.nederweert.nl

Nieuwe folder respijtzorg voor mantelzorgers op www.nederweert.nl

Zorgt u voor een naaste en hebt u behoefte aan tijd voor uzelf? Wilt u de zorg delen, maar weet u niet hoe? In de nieuwe digitale respijtbrochure voor mantelzorgers geven we u informatie over de mogelijkheden.

Wat is respijtzorg?

Respijtzorg is vervangende zorg voor mantelzorgers. Dankzij deze zorg kan de mantelzorger even op adem komen en krijgt de zorgvrager goede zorg. Respijtzorg is dus bedoeld voor beiden. Denk hierbij aan een vrijwilliger die met de zorgvrager activiteiten onderneemt. Of een dagopname bij een zorgboerderij waar een zorgvrager naartoe kan. De mantelzorger kan hierdoor even ontspannen en tijd voor zichzelf nemen.

Respijtbrochure

De brochure brengt het respijtaanbod in de gemeente Nederweert en omgeving in beeld. Wij hopen daarmee mantelzorgers en zorgvragers bij een keuze op weg te helpen. De respijtbrochure is te downloaden op www.nederweert.nl.

Meer informatie

De brochure is in opdracht van de gemeente Nederweert ontwikkeld door Steunpunt Mantelzorg en Vrijwilligerszorg Nederweert. Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met mantelzorgconsulent Sandra Hermans. E-mail: sandra.hermans@dezorggroep.nl of tel. 06-53289429. Of loop eens binnen bij een steunpunt.