Nederweert, vlinder van Limburg: platform voor gastvrije sector

Home > Actueel in Nederweert > Nederweert, vlinder van Limburg: platform voor gastvrije sector

Nederweert, vlinder van Limburg: platform voor gastvrije sector

Dit item is verlopen op 23-05-2017.

Op maandag 1 mei presenteerde de werkgroep Gastvrij Nederweert op locatie bij de Daatjeshoeve haar plannen voor een op te richten platform voor de gastvrije sector.

Zo’n dertig ondernemers reageerden enthousiast op de ontwikkelde plannen. Ook wethouder Theo Coumans is positief over de ideeën.

Samenwerking stimuleren

Het idee voor een platform voor de gastvrije sector van Nederweert borrelt al langer en komt voort uit het project Buitengebied in Balans en de Raad van Inspiratie. Doel van het platform is om de belevingswaarde en groene waarde van Nederweert te versterken. Dat wil het platform doen door samenwerking te stimuleren en nieuwe verbindingen te creëren.

Enthousiast aan de slag

Tijdens een bijeenkomst voor ondernemers in februari 2016 werden de eerste ideeën gepresenteerd. Een aantal enthousiaste deelnemers startte vervolgens een werkgroep op die het afgelopen jaar enkele belangrijke stappen in de ontwikkeling van het platform zette.

Platform presenteert

Op maandag 1 mei presenteerde de werkgroep bij de Daatjeshoeve in Nederweert hun plannen. Het platform krijgt de naam Nederweert, vlinder van Limburg. Onder leiding van Peter Willekens lichtten de leden van de werkgroep hun ideeën toe. Zo kwamen onder meer de doelstellingen, de activiteiten, de verbindingen, de organisatie en het budget aan de orde. Ook werd een logo voor het platform gepresenteerd.

Ondernemers aan zet

Er is nog het nodige werk te verzetten, maar er is een goede basis gelegd. De ondernemers en werkgroep zijn nu aan zet om verder door te pakken. De gemeente Nederweert ziet hierin een faciliterende rol voor zichzelf weggelegd.