Lambertustoren feestelijk heropend met onthulling jaartalverssteen

Home > Actueel in Nederweert > Lambertustoren feestelijk heropend met onthulling jaartalverssteen

Lambertustoren feestelijk heropend met onthulling jaartalverssteen

Afgelopen zaterdag was het zover. De restauratie van de Lambertustoren is na negen maanden klaar en het werk werd officieel opgeleverd. Samen met vrijwilligers van de parochie, het orgelcomité, schutterij St. Antonius en de hulp van Kindervakantiewerk Nederweert werd het een mooie feestelijke middag.

Ceremonie

Circa 150 belangstellenden woonden de ceremonie in de Lambertuskerk bij. Zangkoor ZusenZo luisterde de middag op met schitterend gezang. De aanwezigen konden ook de foto’s bekijken die Jac Smeets en Jack van de Heuvel van fotoclub Nederweert hebben gemaakt tijdens het hele restauratieproces.

Onthulling van ‘jaartalverssteen’

De bekende Nederweerter columnist Gerard Kessels droeg een paar pakkende columns voor met de Lambertustoren in de hoofdrol. Na de toespraken van burgemeester Op de Laak, gedeputeerde Mackus, voorzitter van het sponsorcomité Fons Jacobs en pastoor Schuffelers, werden de aanwezigen door zes tamboerspelers van schutterij St. Antonius naar buiten begeleid voor de onthulling van een ‘jaartalverssteen’.

Speciale tekst

Op de steen staat een tekst die speciaal door Alfons Bruekers is opgesteld: sInt LaMbertUstoren, eeUWenLang, ICoon Van VeerkraCht, straaLt na restaUratIe opnIeUW aLs beWaker Van De peeL. De grote letters staan voor Romeinse cijfers. Bij elkaar opgeteld is het 2019. Onder tromgeroffel werd de steen door een vaandeldrager van de schutterij onthuld. Vervolgens zegende pastoor Schuffelers de steen en liet de toren ‘van zich horen’ door luid de klokken te luiden.

Afbeelding logo Provincie Limburg   Afbeelding Logo BPD cultuurfonds

Klim met adembenemend zicht

Vanaf 14.00 uur tot circa 17.00 uur konden belangstellenden de toren beklimmen onder begeleiding van vrijwilligers van de parochie en de gemeente. Bezoekers kregen uitleg over de werkzaamheden en de toren. Ongeveer 80 bezoekers maakten de klim van 174 treden naar boven. Door het mooie heldere weer was het zicht vanaf de toren adembenemend. Op verzoek van de gemeenteraad gaan we onderzoeken of de torenbeklimming vaker mogelijk is.

Een mooie dag

Al met al was het een mooie dag waarop dit schitterende project afgesloten werd!

Met dank aan Nederweert24 voor de foto's.