Klimaatbestendige groenvoorziening rondom gemeentehuis

Home > Actueel in Nederweert > Klimaatbestendige groenvoorziening rondom gemeentehuis

Klimaatbestendige groenvoorziening rondom gemeentehuis

Op dit moment zijn we bezig met de aanleg van een nieuwe klimaatbestendige groenvoorziening rond (een deel van) het gemeentehuis. Daarmee sorteren we voor op de klimaatsveranderingen die gaande zijn en geven we het goede voorbeeld.

Aanleg van wadi’s

Bijvoorbeeld door de aanleg van wadi’s rond het gemeentehuis. Meer groen betekent ook meer leefruimte voor bijen en andere insecten. De wadi’s gebruiken we om het regenwater van het dak van het gemeentehuis op te vangen. Direct na de feestdagen wordt ook één van de patio’s afgekoppeld van de riolering.

Afbeelding werkzaamheden

Andere gebouwen afgekoppeld

De gemeente heeft diverse gemeentelijke gebouwen al afgekoppeld. Dit jaar kwamen daar de gymzaal aan de Korenbloemstraat in Ospel en de gemeentegarage aan de Gutjesweg bij. Onderstaand vindt u een animatie waarin u ziet wat er precies verandert.