Illegale bomenkap in Kapelaniestraat. Hebt u iets gezien?

Home > Actueel in Nederweert > Illegale bomenkap in Kapelaniestraat. Hebt u iets gezien?

Illegale bomenkap in Kapelaniestraat. Hebt u iets gezien?

Onbekenden hebben (waarschijnlijk) medio juni twee bomen afgezaagd in de groenvoorziening in de Kapelaniestraat. Als u iets hebt gezien of gehoord, meld het ons dan alstublieft. Komend najaar worden nieuwe bomen in de groenstroken geplant.

Gerenoveerd

De groenvoorziening in de Kapelaniestraat is in 2017 en 2018 gerenoveerd en verfraaid.

Omgezaagd

Medio juni kreeg opzichter Bram Rulkens een melding dat twee jonge Amberbomen zijn omgezaagd in de gerenoveerde plantvakken. Dit is niet in opdracht van de gemeente gebeurd. De bomen stonden in de plantvakken op de kruising Kapelaniestraat-Henry Hardenstraat en waren nog niet zo groot.

Meedenken

“Bomen geven schaduw, zorgen voor koelte, houden water vast en verfraaien het straatbeeld”, aldus Rulkens. “We weten dat bewoners soms ook overlast ervaren van bomen. Denk aan vallende bladeren, luizen of minder lichtinval. We denken zoveel mogelijk mee en wegen alle belangen bij de aanplant of het onderhoud van groen.”

Bomen vervangen

“In de Kapelaniestraat gaan we uit van illegale kap. Dat is natuurlijk jammer. In het najaar vindt een nieuwe plantronde plaats. We zullen dan de twee omgezaagde exemplaren vervangen”, aldus Rulkens.