Hoe voorkomen we wateroverlast? Denk mee in workshops

Home > Actueel in Nederweert > Hoe voorkomen we wateroverlast? Denk mee in workshops

Hoe voorkomen we wateroverlast? Denk mee in workshops

Inwoners van Leveroy en Ospel, denkt u met ons mee om oplossingen te vinden voor de wateroverlast? We willen voorkomen dat er straks bij u of andere bewoners water in de woning komt te staan. U bent van harte welkom bij de workshops.

Op maandag 25 september organiseren we een bijeenkomst in gemeenschapshuis De Pestoeërskoel in Leveroy en op donderdag 28 september in gemeenschapshuis Haaze-hoof in Ospel. Omdat de problemen op korte termijn hier het grootst zijn, beginnen we in deze twee kernen. Beide avonden beginnen om 19.00 uur.

Gevolgen klimaatverandering

In het nieuws hoort u geregeld dat we steeds vaker de gevolgen ondervinden van klimaatverandering op onze directe omgeving. Zoals zware onweersbuien die steeds heftiger worden. En langdurige regenbuien die grote delen van het platteland onder water zetten. Maar we kennen ook periodes van droogte met extreme hitte en tekorten aan kwalitatief goed zoet water.

Workshops

Samen moeten we werken aan oplossingen voor de hittestress en waterproblemen die ontstaan. Door het organiseren van workshops met bewoners en belanghebbenden willen we ontdekken hoe we deze problemen het beste kunnen oplossen. In maart hebben we de eerste bewonersavonden gehouden. De resultaten van deze bijeenkomsten en aanvullende onderzoeken zijn inmiddels verwerkt in mogelijke oplossingen. We willen graag horen wat u hiervan vindt en wellicht ziet u nog meer oplossingen.

Denkt u met ons mee?