Help 23/11 mee bij aanplanting voedselbos!

Home > Actueel in Nederweert > Help 23/11 mee bij aanplanting voedselbos!

Help 23/11 mee bij aanplanting voedselbos!

Op 23 november gaan we samen een start maken met het aanleggen van een voedselbos in Leveroy. Jong en oud, iedereen is welkom! Kom zien en beleven wat een voedselbos is, hoe het werkt en hoe we van de natuur kunnen leven. En als u uw eigen schop meeneemt, kunt u zelf een eetbare plant planten.

Wat gaan we doen?

We maken een start met het aanplanten van 56 eetbare soorten planten. Uiteindelijk zullen ongeveer 150 bomen en ruim 200 boomvormers en struiken samen het voedselbos vormen, dat onderhouden wordt door onder andere de basisschool, Jong Nederland en een aantal vrijwilligers.

Waar?

Voor het voedselbos stelt gemeente Nederweert een stuk grond van ruim 30 are beschikbaar bij de tennisbanen aan de Heerbaan. Om het voedselbos aan te planten verzamelen we hier op 23 november om 11.00 uur op de parkeerplaats. Aanmelden is niet nodig.

Programma

11.00 uur:    start met voorbereidende werkzaamheden (uitleg en maken van plantgaten)
12.30 uur:    kop soep en broodje bij zorgboerderij Houbenhof
13.30 uur:    aanplanting door wethouders
14.00 uur:    aanplanting door kinderen
15.30 uur:    afsluiting

Graag tot dan!

Het voedselbos komt tot stand door samenwerking tussen initiatiefnemer Bas Korten, gemeente Nederweert en vrijwilligers uit het dorp.