Hein en Mieke van Hulsen vieren diamanten huwelijk

Home > Actueel in Nederweert > Hein en Mieke van Hulsen vieren diamanten huwelijk

Hein en Mieke van Hulsen vieren diamanten huwelijk

Op dinsdag 10 april bezocht het college van burgemeester en wethouders Hein en Mieke van Hulsen-Bijlmakers in Ospel. Het echtpaar gaf elkaar zestig jaar geleden het jawoord.

Bruid en bruidegom zijn allebei geboren in Ospeldijk. Ze kennen elkaar al vanaf hun lagere schooltijd, als Mieke van Tolbergs Bert en Hein van Riëbergs Tieske.

De vonk overslaan

Velen jaren later sloeg de vonk over op een gouden bruiloft. Als eerste bij Hein. Mieke hield aanvankelijk nog wat afstand, maar dat kwam helemaal goed. Het stel trouwde en ging wonen aan de Meijelsedijk. Daar hielden ze varkens en kippen en leefden ze van de tuinbouw. Samen kregen ze vijf kinderen: drie meiden en twee jongens.

Trouwjurk maken

In 1965 werd een nieuw huis gebouwd, opnieuw langs de Meijelsedijk, met een tuinderskas erbij. Ze hebben daar beiden hard gewerkt. Mieke deed er naast het huishouden en het bedrijf het nodige naaiwerk bij. Ook voor andere mensen. Op 85-jarige leeftijd heeft ze zelfs de trouwjurk voor haar kleindochter gemaakt. Hein is na de tuinbouw in de fabriek gaan werken.

Even wennen

In 1993 verhuisden ze samen naar de Lochtstraat in Ospel. De jongste zoon, Eric, bleef in het ouderlijk huis wonen. Voor het echtpaar was Ospel even wennen, vooral voor Mieke. Na drie maanden zei ze: “Nu heeft mijn vakantie lang genoeg geduurd en wil ik weer naar huis”. Maar inmiddels wonen ze er alweer 25 jaar met veel plezier.

Hein en Mieke van Hulsen samen met het college van burgemeester en wethouders. Foto’s: Nederweert24

Veel interesses

Anno 2018 hebben ze nog een druk leven en veel interesses. Ze kaarten, gymmen, handwerken, bakken en ze brengen en krijgen regelmatig bezoek. Het diamanten bruidspaar geniet nog volop van het leven en van hun gezin met aanhang en de zeven klein- en twee achterkleinkinderen.

We wensen het diamanten paar veel geluk en gezondheid voor de toekomst!