Groene Kruis draagt archief over aan gemeente

Home > Actueel in Nederweert > Groene Kruis draagt archief over aan gemeente

Groene Kruis draagt archief over aan gemeente

Dit item is verlopen op 20-05-2017.

Twee goede bekenden, Theo Schreinemachers en Tjeu van Grimbergen, beiden ambtelijke grondleggers van het solide en schuldenvrije financiële beleid van de gemeente Nederweert, brachten onlangs een bezoek aan burgemeester Evers.

Als (oud) bestuurders van het lokale Groene Kruis hadden ze gevraagd om het archief van de organisatie over te mogen dragen aan de gemeente. Het maatschappelijk belang van dit archief is groot en daarom werd ingestemd met de overdracht.

Opheffing

Aanleiding van het verzoek vormde de officiële opheffing van het Groene Kruis begin dit jaar. De overdracht vond plaats in het bijzijn van Annelies Peters en Jill Bosmans, twee informatiespecialisten die zich bezighouden met archivering en digitalisering bij de gemeente.


Jill Bosmans, Annelies Peters, Theo Schreinemachers en Tjeu van Grimbergen bij de overhandiging van het archief.

Juf Joosten

Én onder het toeziend oog van juf Joosten, mede-oprichtster en decennialang secretaris en penningmeester van het Groene Kruis. Juffrouw Joosten was 60 jaar lang ‘kapitein’ van het schip waarmee ze in 1922 van wal stak. Naast de archiefstukken nam burgemeester Evers een portret van haar, geschilderd door Harry Kranen, in ontvangst. Juf Joosten was een markante, strenge en doortastende vrouw. Vele generaties Nederweertenaren kennen haar. Zij was ook onderwijzeres in Ospel en in Nederweert aan de meisjesschool.We bedanken het bestuur van het Groene Kruis van harte voor dit waardevolle archief. “We zullen er goed voor zorgen”, belooft de burgemeester.