Gratis uitleenservice scootmobiel ook in andere dorpen

Home > Actueel in Nederweert > Gratis uitleenservice scootmobiel ook in andere dorpen

Gratis uitleenservice scootmobiel ook in andere dorpen

Alle inwoners die af en toe een scootmobiel of rolstoel willen lenen, kunnen gebruikmaken van de gratis uitleenservice van de gemeente Nederweert. Samen met hulpmiddelenleverancier Medicura en een aantal enthousiaste vrijwilligers zijn we een uitleenservice voor scootmobielen en rolstoelen gestart in Ospel en Nederweert. Het aantal uitleenpunten hebben we onlangs uitgebreid naar Budschop, Nederweert-Eind en Leveroy.

Aanvraag doen

Wilt u een rolstoel of scootmobiel lenen? Bezoek dan het spreekuur van de steunpunten. Op de website vindt u een overzicht van de locaties en openingstijden. U kunt ook bellen met één van de vrijwilligers van de uitleenservice.

Afspraak maken

De vrijwilliger maakt dan met u een afspraak op locatie en u kunt het hulpmiddel meteen meenemen.
Als het voor u niet mogelijk is om de rolstoel of scootmobiel op te halen, kunt u telefonisch contact opnemen met Medicura voor een bezorgafspraak. De rolstoel of scootmobiel wordt dan bij u thuis afgeleverd en weer opgehaald. Tel. 088 - 0071100 (ma t/m za van 08.30 tot 17.00 uur).

Leenperiode

U kunt het hulpmiddel zo vaak lenen als u wilt, voor maximaal 3 aaneengesloten doordeweekse dagen of voor het weekend (vrijdag t/m maandag). Het lenen kost u niets; u betaalt geen eigen bijdrage én u hebt geen omkijken naar onderhoud en stalling. Mocht u het hulpmiddel voor een langere aaneensluitende periode nodig hebben, dan is huren een mogelijkheid.

Zelf ophalen

Wilt u het hulpmiddel zelf ophalen, neem dan contact op met de vrijwilligers van het uitleenpunt in uw kern:

• Ospel(dijk) uitleenservice tel. 06 - 29082264
  • Budschop uitleenservice tel. (0495) 625184 of (0495) 632684
  • Nederweert-Eind uitleenservice tel. 06 - 20372633 (ma en wo van 09.00 tot 13.00 uur)
  • Leveroy informatie bij steunpunt (Pestoeërskoel) elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur,
    alleen bezorgafspraak via Medicura mogelijk.

Rijvaardig

Voor het lenen van een rolstoel of scootmobiel is geen verwijzing of indicatie nodig en er hoeven geen aanvraagformulieren te worden ingevuld. Wél moet de gebruiker een leenovereenkomst tekenen en er wordt huur in rekening gebracht als de voorziening niet op het afgesproken tijdstip terugkomt. Iedereen die voor het eerst een scootmobiel wil lenen moet, uit veiligheidsoverwegingen, verklaren dat hij/zij rijvaardig is óf eerst een rijvaardigheidstest doen.

Neem gerust contact op met Harold van der Haar, regisseur leefbaarheid van de gemeente Nederweert, via tel. 06-18115295 als u meer wilt weten.