Gemeentearchief bezoeken, wanneer kunt u terecht?

Home > Actueel in Nederweert > Gemeentearchief bezoeken, wanneer kunt u terecht?

Gemeentearchief bezoeken, wanneer kunt u terecht?

Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek), huis, bedrijf, buurt of de gemeente zelf? Hebt u informatie nodig voor een werkstuk, scriptie of publicatie? Dan kunt u terecht bij het gemeentearchief.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om informatie uit het archief te krijgen/in te zien. U kunt zoeken via onze website, bellen of een schriftelijk verzoek indienen. Maar uiteraard bent u ook van harte welkom om naar het gemeentehuis te komen.

Afspraak maken

Het archief is elke werkdag te bezoeken. Als u zeker wilt weten dat de informatiebeheerder beschikbaar is om u te helpen, is het handig om een afspraak te maken. U kunt daarvoor een mail sturen naar archief@nederweert.nl of even bellen met ons Klant Contact Centrum, tel. (0495) 677111.

Privacy

Aan het verkrijgen van informatie uit het gemeentearchief kunnen kosten verbonden zijn. Meer informatie daarover staat op onze website. Tenslotte zijn niet alle stukken in te zien i.v.m. privacy. Als u om informatie vraagt, kan het dus zijn dat we die om die reden niet kunnen verstrekken.

Openingstijden

• Zonder afspraak kunt u het archief bezoeken op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.
  • Op afspraak is dat op maandag t/m donderdag van 13.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Op onze website vindt u meer informatie over het gemeentearchief.