Gemeente neemt drie elektrische auto’s in gebruik

Home > Actueel in Nederweert > Gemeente neemt drie elektrische auto’s in gebruik

Gemeente neemt drie elektrische auto’s in gebruik

Duurzaamheid is één van de speerpunten van gemeente Nederweert. We organiseren, faciliteren en nemen zelf waar mogelijk het voortouw en geven het goede voorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Elektrisch rijden is een mooie stap. Op dinsdag 9 april vond de onthulling van de drie elektrische auto’s plaats. Gezamenlijk werd daarna naar de parkeerplaats aan de Loverstraat gereden. Hier zijn ook de drie laadpunten officieel in gebruik genomen. Facilitair medewerkster Marijke Ebbers kreeg symbolisch de sleutel overhandigd door burgemeester Evers.

Minder CO2-uitstoot

Medewerkers gaan de auto’s gebruiken voor werkafspraken. Dat betekent minder minder CO2-uitstoot, en het is goedkoper en stiller wanneer ze zakelijke kilometers afleggen. We zijn daarvoor in december vorig jaar een overeenkomst aangegaan met de Stichting Limburgs Elektrisch.

Elektrische auto’s

Elektrische auto’s zijn een prima alternatief voor het gebruik van de eigen auto en de diesel dienstauto. De elektrische auto’s worden in beginsel ingezet voor de opzichters, toezichthouders en facilitaire medewerkers. Het gebruik van elektrische auto’s betekent niet dat er helemaal geen dienstkilometers meer worden gemaakt met de eigen auto.

Afbeelding: Gemeente neemt drie elektrische auto’s in gebruik
Afbeelding 2: Gemeente neemt drie elektrische auto’s in gebruik
Afbeelding 3: Gemeente neemt drie elektrische auto’s in gebruik
Afbeelding 4: Gemeente neemt drie elektrische auto’s in gebruik
Foto’s: Nederweert24

Duurzame ambities

“Met drie elektrische auto’s geven we als gemeente het goede voorbeeld en laten we zien dat we in

elektrisch vervoer geloven”, aldus duurzaamheidscoördinator Hans van de Kerkhof. “Het is ook een concreet voorbeeld dat past in onze duurzame ambities.” De leefbaarheidsregisseurs maken al gebruik van herkenbare ‘witte’ elektrische fietsen.

Laadpalen

Voor de elektrische auto’s zijn drie laadpalen (met zes laadpunten) op de parkeerplaats aan de Loverstraat geplaatst. De laadpalen zijn deels bestemd voor het opladen van de gemeentelijke voertuigen en deels gaat het om openbare laadplaatsen. Laden is mogelijk met alle gangbare laadpassen.

Vanaf 2030 alleen nog emissieloze auto’s

De regering zet zodanig in op elektrisch rijden dat dit voor iedereen een betaalbaar alternatief wordt voor de fossiele brandstofauto. Het kabinet gaat uit van 1 miljoen elektrische auto’s in 2025 en 3 miljoen in 2030. De elektriciteit voor deze auto’s moet beschikbaar komen via (publieke) laadpalen. Vanaf 2030 mogen alleen nog emissieloze auto’s worden verkocht.

In onze gemeente

U zult de witte auto’s vast en zeker tegen gaan komen in onze gemeente.