Gemeente Nederweert werkt aan duurzame straatverlichting

Home > Actueel in Nederweert > Gemeente Nederweert werkt aan duurzame straatverlichting

Gemeente Nederweert werkt aan duurzame straatverlichting

We gaan aan de slag met plaatsen van nieuwe lampen en het vervangen van oude exemplaren. T/m december wordt er aan de verlichting gewerkt. Met een duurzaam doel: een energiebesparing van maar liefst 43%!

Beleidsplan

In 2016 stelde de gemeenteraad het Beleidsplan Openbare Verlichting vast. Hierin is ook besloten om de lampen dit jaar verder te verduurzamen.

Vervangen of ombouwen

Hoe gaan we dit doen? Door alle armaturen te vervangen door of om te bouwen met LED-verlichting. Eerder dit jaar zijn al ongeveer 700 kegelarmaturen omgebouwd. De komende weken krijgen ruim 600 armaturen een nieuwe LED-module en vervangen we bijna 1100 armaturen. Aannemer Heijmans is opdrachtnemer en laat de werkzaamheden grotendeels uitvoeren door het bedrijf Vandevoort uit Nieuwegein. Dit gebeurt zoveel mogelijk per kern, vanaf medio oktober t/m december.

Besparing van 43%

De nieuwe of omgebouwde armaturen worden na 23.59 uur voor 50% gedimd. De energiebesparing ten opzichte van de huidige armaturen bedraagt 153.250 kWh. Dit is een besparing van maar liefst 43%! De investering bedraagt ongeveer € 350.000,-. Bijkomend voordeel is dat de uitval van de verlichting en de onderhoudskosten van de openbare verlichting verder omlaag gaan.

Storing?

Gaat er iets fout na het ombouwen of vervangen van de openbare verlichting? Bel ons dan via tel. (0495) 677111. Dan laten we de storing zo snel mogelijk oplossen.