Geldkrant Nederweert: vanaf 25 maart op uw deurmat!

Home > Actueel in Nederweert > Geldkrant Nederweert: vanaf 25 maart op uw deurmat!

Geldkrant Nederweert: vanaf 25 maart op uw deurmat!

Tijdens de economische crisis is de omvang en de ernst van armoede toegenomen. Het aantal mensen dat moet rondkomen van een minimaal inkomen is gegroeid, evenals het aantal mensen met schulden. “We hebben goede financiële regelingen in Nederweert om armoede te bestrijden”, vertelt wethouder Cuijpers. “In de Geldkrant, die volgende week bij onze inwoners op de deurmat valt, hebben we alle regelingen op een rijtje gezet.”

Aanvalsplan armoede

In het Aanvalsplan Armoede staat beschreven hoe we de komende jaren armoede in Nederweert bestrijden en voorkomen. Zodat iedereen in onze gemeente de mogelijkheid krijgt om mee te doen in de maatschappij. “Het bestrijden van armoede doen we niet alleen”, vertelt wethouder Cuijpers. “We werken hierbij nauw samen met inwoners, ervaringsdeskundigen en professionele organisaties. We zetten in op preventie: voorkomen dat de situatie verslechtert of zelfs uitzichtloos wordt.”                                                                

Armoede en kinderen

“Armoede kent allerlei oorzaken”, vervolgt wethouder Cuijpers. “Problemen met gezondheid, een scheiding, geen zicht op uitgaven. Voor kinderen betekent dit dat er onvoldoende geld is voor voedsel, kleding of lid zijn van een vereniging. Hierdoor kunnen kinderen onvoldoende meedoen of raken in een sociaal isolement.”               

Geldkrant

“We hebben in Nederweert goede financiële regelingen om armoede te bestrijden. We stimuleren onze inwoners om gebruik te maken van deze regelingen, zodat ze werken aan hun eigen zelfredzaamheid. De Geldkrant draagt hieraan bij. Naast een overzicht van alle financiële regelingen, staan er handige tips in om grip te krijgen op uw uitgaven. Verder geven we informatie over waar u terecht kunt voor ondersteuning. En de achterzijde staat vol met budgetinformatie voor jongeren. Een krant voor alle inwoners”, aldus wethouder Cuijpers.

Afbeelding: Geldkrant

Samenwerking met Nibud

De Geldkrant is tot stand gekomen in samenwerking met het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

Te downloaden: