Een vuist maken tegen ondermijning. Uw melding helpt!

Home > Actueel in Nederweert > Een vuist maken tegen ondermijning. Uw melding helpt!

Een vuist maken tegen ondermijning. Uw melding helpt!

Nederweert is een prachtige gemeente met een uitgestrekt buitengebied. Wij zetten in op een vitaal, veilig en maatschappelijk integer buitengebied waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Ondermijning, ofwel verborgen criminaliteit, hoort daar niet in thuis. Als gemeente zetten we - samen met onze partners zoals de politie en de douane - stevig in op de aanpak van ondermijning in het buitengebied. Uw hulp daarbij is onmisbaar!

Folder en meldkaart

Afgelopen voorjaar informeerden we u op verschillende manieren over ondermijning. Burgemeester Evers stuurde u een brief met daarbij een folder en een meldkaart. Ook plaatsten we een animatievideo op verschillende digitale platformen, zoals onze website en Facebook.

Verdachte signalen

Voorbeelden van ondermijnende signalen zijn voortdurend gesloten rolluiken, een aparte geur rondom een pand, voortdurend beslagen ramen, auto’s of busjes die op vreemde tijdstippen laden of lossen. Wij vragen u om dit soort signalen bij ons te melden. Zelf zien en horen we namelijk niet álles. U bent onze ogen, oren en neus in uw buurt. Samen kunnen we een stevige vuist maken tegen ondermijning!

Meldkaart en online meldpunt

Bij de brief en folder die u in de brievenbus vond, zit een meldkaart. Met de meldkaart kunt u signalen direct aan ons doorgeven. U kunt uw melding ook doorgeven via de gemeentelijke website: www.nederweert.nl/ondermijning. Dit is volledig anoniem, ook uw IP-adres wordt nergens zichtbaar.

Dank voor uw meldingen!

In de afgelopen periode is er al veelvuldig gebruik gemaakt van de meldkaart en van het online meldpunt: we ontvingen in twee maanden tijd 27 meldingen. Er werden 18 meldkaarten en 9 online meldingen gedaan. Dank u wel hiervoor! Uw meldingen helpen in de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. De meldingen worden allemaal behandeld.

Afbeelding Meldkaart

Blijft u ons helpen?

Ziet, hoort of ruikt u iets verdacht? Laat het ons dan weten! Uw informatie kan van groot belang zijn. Aarzel dus niet om elk signaal klein of groot te melden. Dat kan snel en anoniem online via www.nederweert.nl/ondermijning of via de meldkaart. Meldkaart kwijt of al gebruikt? U kunt een nieuw exemplaar ophalen op het gemeentehuis. Belt u liever? Dat kan met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.