Een samentuin aanleggen in uw buurt?

Home > Actueel in Nederweert > Een samentuin aanleggen in uw buurt?

Een samentuin aanleggen in uw buurt?

In onze gemeente zijn er inmiddels drie samentuinen. In deze tuinen aan de Laurierstraat, Eikenstraat en de Nieuwe Baan ontmoeten inwoners elkaar, maken ze een praatje en verbouwen ze hun eigen groenten en fruit. We helpen u graag verder als u ook interesse heeft in dit initiatief voor uw buurt.

Eigen stukje grond

Iedere deelnemer heeft een eigen stukje grond in de tuin waar groenten en fruit verbouwd worden voor gezamenlijke opbrengst onder het motto “wie meedoet, die oogst”.

Elkaar ontmoeten

“Een samentuin zorgt niet alleen voor lekkere en voedzame producten. Het is ook een plek waar mensen elkaar ontmoeten, een praatje maken en van elkaar leren“, aldus Joey van Beers. Als regisseur leefbaarheid is hij nauw betrokken bij het bij elkaar brengen van mensen.

Samen op zoek

“Als gemeente ondersteunen we buurtinitiatieven in de openbare ruimte graag, zegt opzichter groen Bram Rulkens. “Ook ideeën voor bijvoorbeeld een pluktuin of buurtboomgaard zijn van harte welkom. Samen met de buurt gaan we op zoek naar een geschikt stukje openbaar groen in de omgeving.”

Ontmoetingsbank

Ook Woningvereniging Nederweert en Bij-ZZZaak denken graag mee. In sommige gevallen worden bijvoorbeeld hotels voor solitaire bijen geplaatst of willen de bewoners graag een ontmoetingsbank of picknicktafel waar ze aan kunnen zitten om gezellig wat te kletsen.

Interesse

Lijkt u dit wat? Neem dan contact op met de leefbaarheidsregisseur in uw buurt. Op www.nederweert.nl/indebuurt vindt u de contactgegevens.