"Een kopje koffie samen drinken, betekent al veel"

Home > Actueel in Nederweert > "Een kopje koffie samen drinken, betekent al veel"

"Een kopje koffie samen drinken, betekent al veel"

Nederweert stond van 1 t/m 8 oktober in het teken van de Week tegen Eenzaamheid. Het programmakrantje, dat speciaal voor deze week was samengesteld, stond vol met leuke en gezellige laagdrempelige activiteiten. Zo was er Maak kennis met een buur uit een andere cultuur, de rollatorwandeltocht, sport en spel, creativiteit en buitenleven. Jong en oud gaven gehoor aan onze oproep om iemand uit te nodigen en samen ergens aan deel te nemen. “Veel tevreden gezichten gezien en fijne reacties ontvangen”, aldus wethouder Henk Cuijpers. “We kijken terug op een geweldige week.“

Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid werd er in het hele land extra aandacht gevraagd voor het thema eenzaamheid. Ontmoeten en verbinden staan hierbij centraal. Want eenzaamheid aanpakken, begint met in contact komen!

Elkaar blijven opzoeken

Sandra Hermans, consulent van steunpunt mantelzorg en vrijwilligerszorg: “Laten we de Week tegen Eenzaamheid gebruiken als stimulans om elkaar te blijven opzoeken. En samen proberen om eenzaamheid zoveel mogelijk te voorkomen, door oprecht aandacht te hebben voor elkaar. Een klein gebaar, zoals een uitnodiging voor een kop koffie, kan al veel voor iemand betekenen”.

Dag van de Ouderen

Joey van Beers, regisseur leefbaarheid, was samen met onze wijkagent Bram Kurvers bij de Dag van de Ouderen in Nederweert-Eind. Een belangrijk thema Waak voor babbeltrucs, oplichting en inbraak! werd door acteurs met praktijkvoorbeelden onder de aandacht gebracht. “Het gebeurt zonder dat je het in de gaten hebt. Het is de kracht van herhaling om senioren ervan bewust te maken dat zoiets kan gebeuren”, aldus een bezoeker. Na de praktijkvoorbeelden was er tijd om met elkaar in gesprek te gaan en gezellig mee te zingen met de Coconblazers uit Nederweert.

Een Italiaanse middag

Net als vorig jaar hadden ook de leerlingen van Citaverde College weer een mooi programma voor de Week tegen Eenzaamheid. Samen met cliënten van PSW verzorgden ze een Italiaanse middag. Bij ontmoetingscentrum De Gunnerij was het in- en uitlopen. Daar was van alles te doen! En er waren nog zo veel meer mooie initiatieven. Het merendeel kunt u ook na deze week nog bezoeken.

Terugkerende activiteiten

Want veel van de activiteiten die in het programmakrantje staan, zijn namelijk bestaande activiteiten. Denk aan de eettafels, huiskamers, Gasterij de Ontmoeting en De Gunnerij. Dus kom gerust nog eens een kijkje nemen. De deur staat open en de koffie staat klaar!

Afbeedling 1
Afbeedling 2
Afbeedling 3
Afbeedling 4
Afbeedling 5
Foto's: Nederweert24 en De Gunnerij

Initiatief melden

Organisaties en inwoners, bedankt voor jullie deelname! Graag gaan wij samen met u ook in de toekomst eenzaamheid te lijf. Hebt u een initiatief dat de strijd aangaat met eenzaamheid? Neem dan contact op met Joey van Beers via tel. 0495-677111 of e-mail: j.vanbeers@nederweert.nl.