Een buurtbon voor een buurtboom

Home > Actueel in Nederweert > Een buurtbon voor een buurtboom

Een buurtbon voor een buurtboom

Zeker in deze tijd vinden we het belangrijk dat straten en buurten naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten te bedenken die u samen met uw buren kunt ondernemen. Met de ‘buurtbon voor een buurtboom’ kunnen inwoners uit alle kernen een gratis kerstboom krijgen.

Elkaar ontmoeten

Het project is bedoeld om straten en buurten in de donkere wintermaanden te stimuleren om elkaar te ontmoeten door gezellig samen iets te organiseren. “Veiligheid en gezondheid staan voorop. Daarnaast is het ook belangrijk om, zeker in deze tijd, aandacht te blijven hebben voor elkaar zodat we met elkaar verbonden blijven en niemand vergeten wordt”, aldus wethouder Carla Dieteren.

Gezellige activiteit

Elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken kan met een activiteit of initiatief voor de straat of buurt, zoals de vertelling van een kerstverhaal rondom de buurtkerstboom, een moment van bezinning of een muziekoptreden. “Of maak een mooie boom waarbij buurtbewoners lieve berichtjes kunnen achterlaten over hoop en steun in deze coronatijd, om elkaar zo een hart onder de riem te steken”, aldus gebiedsregisseur Harold van der Haar.

Aanmelden

Bedenk samen met uw straat of buurt een (kleinschalige) activiteit met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en neem vóór 10 december contact op met de leefbaarheidsregisseur van uw kern. De buurtboom van zo’n vier meter mag geen belemmering vormen voor de doorgang van het verkeer en de hulpdiensten. Het is ook mogelijk om voor het initatief of de activiteit de gemeentelijke partytent en statafels te lenen.

Zelf verantwoordelijk

De buurtbomen worden op de afgesproken plek bezorgd door de klusploeg van Kansrijk in de Wijk. De boom is gratis, maar u bent zelf verantwoordelijk voor de plaatsing. Decoratiemateriaal en eventueel stroomverbruik zijn voor eigen rekening. De boom kan na de jaarwisseling worden aangeboden tijdens de ophaalroute die door de gemeente Nederweert bekend wordt gemaakt.

Doet u mee?

We hopen dat u zich meldt voor een gezellige buurtactiviteit. Wij zorgen voor een mooie buurtboom!

Nederweert

Harold van der Haar