Duurzaamheidskalender

Home > Actueel in Nederweert > Duurzaamheidskalender

Duurzaamheidskalender

Projecten in een oogopslag

Het onderwerp duurzaamheid staat bij iedereen wel op de agenda. Duurzaamheid is ook een breed begrip. Zo kun je bij duurzaamheid bijvoorbeeld aan duurzame kleding, duurzaam voedsel of duurzame energie denken. Om een inzicht te geven waar de gemeente qua duurzaamheid mee bezig is, is er een duurzaamheidskalender gemaakt.

Inzicht

Als gemeente hebben we stevige ambities op het gebied van duurzaamheid. Om projecten en activiteiten voor de komende jaren inzichtelijk te maken is er de duurzaamheidskalender opgesteld.

Tijdlijn

De duurzaamheidskalender is een overzichtelijke tijdlijn die laat zien waar de gemeente zoal mee bezig is op het gebied van duurzaamheid. Zowel groot als klein. Denk aan de elektrische deelauto’s, de aanplant van 365 bomen, het doorlopen van het proces om windmolens te kunnen bouwen en het beleid rond zonne-energie. Maar ook het bewust inkopen van duurzame koffie bekers, gerecycled papier en het warmteplan maken deel van uit van de projecten en activiteiten.

Positieve energie

Wethouder Voss is erg te spreken over de kalender. “Het is een instrument waarmee we de gemeenteraad meer overzicht geven,” aldus de wethouder. “Want er gebeurd veel en er moet nog meer gebeuren. Hans van de Kerkhof is duurzaamheidscoördinator. Ook hij ziet dat er heel veel gaande is. Of het nu bij ondernemers of bewoners is. “Veel mensen willen hun steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Het is positieve energie die we nodig hebben.”

Afbeelding: Duurzaamheidskalender

De duurzaamheidskalender is hieronder te downloaden.