Duim omhoog voor mooi project!

Home > Actueel in Nederweert > Duim omhoog voor mooi project!

Duim omhoog voor mooi project!

Twee vliegen in één klap. Of eigenlijk drie. Het nieuwe project waarbij oude fietsen opgeknapt worden, biedt veel voordelen. Inwoners die door ziekte of tegenslagen werken aan hun herstel in het Zelfregiecentrum, zetten zich in voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Bovendien draagt het initiatief bij aan duurzaamheid door oude spullen opnieuw te gebruiken. Het startsein voor dit bijzondere project werd op woensdag 29 november gegeven door de wethouders Geraats en Van den Heuvel.

Overhandiging

Beide bestuurders overhandigden in het Zelfregiecentrum (ZRC) symbolisch een fiets aan voorzitter Mick Waulthers van de Stichting Leergeld Weert e.o. De stichting zorgt ervoor dat de opgeknapte fietsen bij kinderen uit arme gezinnen terechtkomen. De voorzitter gaf aan het mooi te vinden dat de gemeenten dit doen voor hun inwoners en dat ze hierin samen kunnen optrekken.

Kansen bieden

Ouders met een laag inkomen (maximaal 120% van het bijstandsniveau) en die wonen in de gemeenten Weert, Nederweert of Cranendonck, kunnen voor hun kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar een beroep doen op de stichting Leergeld Weert e.o. De stichting biedt deze kinderen kansen om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waardoor ze opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Opknappen

In het Zelfregiecentrum in Weert worden mensen die om allerlei redenen niet volledig tot hun recht komen, bijvoorbeeld door ziekte, in staat gesteld om opnieuw de regie over hun leven te krijgen. De oude, kapotte fietsen zijn afkomstig van de gemeenten Nederweert en Weert. Ze worden gratis ter beschikking gesteld aan het ZRC. De medewerkers zorgen ervoor dat de fietsen weer als nieuw zijn voor de kinderen.

Voorzitter Mick Waulthers van Stichting Leergeld Weert e.o. (rechts), wethouder Martijn van den Heuvel (links) en
wethouder Henk Geraats bij de opgeknapte fiets. Foto: Nederweert24

Tweede leven

In Nederweert zijn we al eerder met dit project gestart en de gemeente Weert sluit nu aan. Het opknappen van oude fietsen en ze daardoor een tweede leven geven, past ook in het duurzaamheidsbeleid van beide gemeenten. Wethouder Geraats is enthousiast over het initiatief: “Armoede is een breed begrip. We proberen op allerlei manieren een steentje bij te dragen aan het terugdringen hiervan. Het is mooi dat het project zoveel kansen biedt voor zoveel mensen”.

In aanmerking komen?

Als u meer wilt weten over het project of als u denkt in aanmerking te komen voor een fiets, dan kunt u op de site www.leergeld.nl/weert terecht voor meer informatie.

Oude fiets doneren

Mocht u nog een oude fiets thuis hebben staan en daar niets meer mee doen, dan kunt u deze doneren aan het Zelfregiecentrum in Weert, Roermondseweg 64, tel. (0495) 850875. Deze fietsen worden opgeknapt voor de schoolgaande kinderen via de Stichting Leergeld.

We wensen de medewerkers van het Zelfregiecentrum veel succes toe en de kinderen veel plezier met hun nieuwe fiets!