De Korenbloem jubileert

Home > Actueel in Nederweert > De Korenbloem jubileert

De Korenbloem jubileert

De monumentale molen De Korenbloem te Ospel bestaat dit jaar 150 jaar. Op zondag 18 augustus vinden er allerlei activiteiten plaats rondom dit feestelijk moment. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Het is inmiddels vaste prik, het derde weekend van augustus, de Ospelse Molendagen bij molen De Korenbloen onder het thema 'Van boer tot bakken'. Op zondag 18 augustus is de molen geopend en zijn er diverse activiteiten op en in de molen. Er is voor gekozen om aandacht aan het 150 jarig jubileum van molen te koppelen aan deze Ospelse Molendagen.

De hele dag is de molen geopend en in werking (mits voldoende wind). Ook de builmachine en de mengapparatuur worden gedemonstreerd. Er zijn rondleidingen en op iedere zolder is een molenaar aanwezig voor deskundige uitleg. Daarnaast zijn er workshops broodbakken, is er een markt van streekproducten, een expositie van landbouwmachines en een speelterrein ingericht voor de kinderen. Meer informatie kijk op http://dekorenbloemospel.jimdo.com.

Afbeelding Molen
Molen De Korenbloem in Ospel, hier in volle glorie, viert dit jaar het 150-jarig jubileum. 
Foto: Vrijwillige molenaars Nederweert en Ospel