‘De gezelligste straat van Nederweert’

Home > Actueel in Nederweert > ‘De gezelligste straat van Nederweert’

‘De gezelligste straat van Nederweert’

Een bijzondere Burendag, doet u mee?

Burendag, u hebt er vast al vaker over gehoord of zelfs aan meegedaan. Op zaterdag 22 september is het weer zover. Dan vieren we in Nederland dit jaarlijks terugkerend feest. Het is een dag waarop gezellig samen zijn centraal staat en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In onze gemeente kiezen we dan voor het eerst de gezelligste straat van Nederweert.

Nieuw initiatief

‘De gezelligste straat van Nederweert’ is een nieuw initiatief. Volgens leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar kunnen alle straten een gooi doen naar deze prestigieuze titel. “We vinden het belangrijk dat buren en straatgenoten met elkaar in contact komen en de saamhorigheid en het ‘wij-gevoel’ in de straat versterken.”

Zelf invullen

De verkiezing maakt deel uit van de Burendag die dit jaar op zaterdag 22 september plaatsvindt. Een afvaardiging van het gemeentebestuur kiest samen met de regisseurs leefbaarheid de ‘gezelligste straat van Nederweert uit. “Óp Burendag komen we kijken wat er allemaal is gedaan om het (deel van de) straat leuker, gezelliger en leefbaarder te maken”, legt Harold uit. Bewoners kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het versieren van de straat, het aanbrengen van feestverlichting en/of het aanpassen van de tuintjes. De mensen mogen het helemaal zelf invullen.

Winterpakket winnen

De winnende straat ontvangt een mooi winterpakket, met onder andere een kerstboom, lampjes, glühwein, oliebollenmix en andere versnaperingen. Daarmee kan de buurt in de decemberperiode nog een keer gezellig worden gemaakt.

Aanmelden

Meedoen aan de ‘gezelligste straat van Nederweert? Aanmelden kan tot 17 september.
Stuur daarvoor een mail naar Harold van der Haar, via h.vanderhaar@nederweert.nl. Vermeld in het bericht uiteraard om welke straat het gaat en geef een korte omschrijving van het plan.

Samen werken we aan de leefbaarheid in onze mooie gemeente. We zijn benieuwd!