Burgemeester Evers sluit twee ‘drugspanden’

Home > Actueel in Nederweert > Burgemeester Evers sluit twee ‘drugspanden’

Burgemeester Evers sluit twee ‘drugspanden’

Twee panden aan de Mildert in Nederweert worden op last van burgemeester Evers gesloten, omdat er sprake is geweest van het overtreden van de Opiumwet. De sluiting gebeurt op basis van vastgesteld gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid om drugspanden te sluiten.

Bij een doorzoeking van de betreffende panden aan de Mildert, begin oktober, werd een productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen. Er was op dat moment niemand aanwezig. De politie kwam de locatie op het spoor naar aanleiding van meldingen van inwoners en inspecties van gemeentelijke handhavers. Het onderzoek door de politie is nog lopende.

Zeer tevreden

Burgemeester Evers is zeer tevreden over de voortvarendheid waarmee de actie is voorbereid en uitgevoerd. Dat geldt ook voor de samenwerking tussen de verschillende diensten, waaronder politie, gemeente en het Team Ondermijning. Dat team is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland op het gebied van de georganiseerde hennepteelt, de productie van synthetische drugs (inclusief dumpingen van drugsafval) een halt toe te roepen.

Sluiting panden

De weken na de doorzoeking zijn gebruikt voor nader onderzoek en het voorbereiden van de woningsluitingen. De eigenaar en/of huurder dient beide panden uiterlijk 15 december te sluiten. Gebeurt dat niet, dan worden de panden op kosten van de eigenaar/huurder alsnog gesloten.