Brand bedrijf Winnerstraat

Home > Actueel in Nederweert > Brand bedrijf Winnerstraat

Brand bedrijf Winnerstraat

6-2-2019 - 12.08 uur

De brandweer heeft rond 12.00 uur het sein brand meester gegeven bij het incident aan de Winnerstraat. De brand werd enkele uren eerder reeds afgeschaald. De brandweer is nog enkele uren bezig met nabluswerkzaamheden.

6-2-2019 - 09.36 uur

Er is rook vrijgekomen. Het is nooit gezond om in de rook te staan, maar in de rook zijn geen concentraties stoffen gemeten die een direct gevaar opleveren voor de gezondheid en omgeving. Als er roetdeeltjes liggen, kunnen deze opgeveegd worden en weggegooid bij het restafval. Draag daarbij wel handschoenen of was de handen daarna goed. Dieren hoeven niet extra naar binnen of opgehokt te worden. Ze kunnen net als de mens wat last hebben van stankoverlast, maar er is geen gevaar voor de gezondheid. Mochten er roetdeeltjes in drinkbakken of voerbakken aangetroffen, dan kunt u deze verwijderen.

6-2-2019 - 09.13 uur

In de nacht van dinsdag op woensdag is bij een bedrijf aan de Winnerstraat in Nederweert een grote loods afgebrand. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit om het vuur te bestrijden.

Tijdens de brand zijn metingen verricht door de brandweer. Er werden geen verhoogde concentraties gemeten die schadelijk zijn voor de gezondheid. De veiligheidsregio Limburg Noord adviseerde bij geuroverlast ramen en deuren gesloten te houden. Ook burgmeester Evers was ter plaatse. “Bij alle zorgen is het goed te ervaren dat de hulpdiensten zo deskundig, gedisciplineerd en methodisch te werk gaan. Dat is ook nodig, maar evengoed. Dank!” aldus burgemeester Evers.