Basisschool Budschop en Stichting Bij-ZZZaak planten bomen in kanaalpark

Home > Actueel in Nederweert > Basisschool Budschop en Stichting Bij-ZZZaak planten bomen in kanaalpark

Basisschool Budschop en Stichting Bij-ZZZaak planten bomen in kanaalpark

Op woensdag 13 maart was het Nationale Boomfeestdag. In het kader van deze dag hebben Basisschool Budschop en Stichting Bij-ZZZaak 50 bomen en 50 struiken aangeplant in het nieuwe kanaalpark. Wethouder Cuijpers zette samen met enkele leerlingen de eerste schop in de grond, daarbij geholpen door opzichter Bram Rulkens.

Bijenroute van school naar park

In het park is een stukje grond ingericht voor burgerinitiatieven. Afgelopen najaar meldde basisschool Budschop zich samen met Stichting Bij-ZZZaak om een bijenroute van de school richting het park aan te leggen. Daarbij gebruiken ze ook het stukje grond van het kanaalpark. In totaal hebben ze samen 50 fruitbomen en 50 fruitstruiken aangeplant.

Afbeelding: aanplanten bomen

Bomen onderhouden

De gemeente Nederweert en aannemer Van Esch (die het park aanlegt) vinden het initiatief zo goed dat zij gezamenlijk de bomen en struiken ter beschikking hebben gesteld. De school en stichting Bij-ZZZaak gaan de bomen ook onderhouden. En ze zullen ook het rijpe fruit plukken en verwerken. Het idee is om in het najaar samen met de kinderen jam of compote te maken van de verschillende vruchten.

Nestkasten ophangen

Naast het aanplanten van de bomen en struiken zijn er door aannemer Van Esch ook 50 nestkasten opgehangen in het park. De kinderen hebben deze door de gemeente beschikbare kasten in elkaar gezet en versierd. Ter voorbereiding hierop verzorgde de Vogelstichting Nederweert afgelopen najaar al een gastles op school. De leerlingen waren heel enthousiast over de les en deze krijgt dit jaar dan ook een vervolg.