Afkoppelen regenwater, vraag gratis advies

Home > Actueel in Nederweert > Afkoppelen regenwater, vraag gratis advies

Afkoppelen regenwater, vraag gratis advies

Afbeelding watertonSteeds meer inwoners zien het voordeel van het afkoppelen van hun dakgoten en verhardingen van de gemengde riolering. Dat ze hiervoor ook nog subsidie kunnen ontvangen is mooi meegenomen. Het najaar en het voorjaar zijn de ideale momenten om het werk uit te voeren. Voorbereiden kan nu al. Stuur uw contactgegevens dan maken we een gratis afspraak.

We krijgen steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte en wateroverlast. Nu voeren we het regenwater van uw verharding meestal door de gemengde riolering af en wordt het via de waterzuivering in het kanaal geloosd. Niet echt duurzaam!

Door op eigen terrein af te koppelen zorgt u jaarlijks voor extra water in uw eigen tuin. Nu al hebben meer dan 80 woningen en bedrijven hun hemelwater afgekoppeld. Zo’n 15 adressen gaan dit binnenkort realiseren. In totaal hebben zij dan al meer dan 2,5 ha afgekoppeld.

Voor nieuwbouw is het al 15 jaar gebruikelijk om het hemelwater niet meer op de gemengde riolering aan te sluiten. Op www.waterklaar.nl vindt u allerlei voorbeelden hoe u kunt afkoppelen. Ook de subsidieregeling is te vinden. Stuurt u een mail met uw adres en telefoonnummer naar info@nederweert.nl dan maakt onze afkoppeladviseur graag een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek zodat u in 2020 WATERKLAAR bent.