Abonneren op wekelijkse besluitenlijst van B&W vanaf 1 juni

Home > Actueel in Nederweert > Abonneren op wekelijkse besluitenlijst van B&W vanaf 1 juni

Abonneren op wekelijkse besluitenlijst van B&W vanaf 1 juni

Wekelijks neemt het college van burgemeester en wethouders besluiten. U kunt zich vanaf 1 juni abonneren op de openbare besluitenlijst en krijgt deze dan elke week in de mailbox. Het is een nieuwe service waarmee we u actief informeren over allerlei ontwikkelingen in de gemeente Nederweert.

Vergadering

Burgemeester en wethouders, oftewel het college van B&W, vergaderen doorgaans wekelijks. Deze vergaderingen zijn niet openbaar. Van de vergaderingen wordt wel een openbare besluitenlijst gemaakt.

Aanmelden of aanvinken

Vanaf juni kan iedereen zich via onze website abonneren op een digitale versie van de besluitenlijst. Alleen een eenmalige aanmelding is daarvoor nodig. Bent u al geabonneerd op een andere nieuwsbrief van de gemeente? Dan hoeft u alleen maar in te loggen en aan te vinken dat u vanaf nu ook de besluitenlijst wilt ontvangen.

Kortere termijn

De B&W-vergadering is op dinsdag. De lijst publiceerden we in de week daarna op donderdag op onze website. Negen dagen later. De tijd tussen de vergadering en publicatie gebruiken we om belanghebbenden te informeren over het besluit. Deze termijn brengen we in de toekomst terug naar een week.

Verschillende besluiten

Het college neemt verschillende soorten besluiten. Het kan onder andere gaan om een vergunningaanvraag van een bedrijf of een inwoner, het beschikbaar stellen van een subsidie, het beoordelen van een bestemmingsplan of over het maken van afspraken binnen samenwerkingsverbanden.

Publieksvriendelijk

De gemeente Nederweert vindt het belangrijk dat inwoners en ondernemers snel en actief informatie krijgen over de wekelijkse besluiten van het gemeentebestuur. Voor de abonnementsservice is de besluitenlijst aangepast naar een publieksvriendelijke versie, zodat de besluiten voor iedereen gemakkelijk te begrijpen zijn.