Aanpassing verkeersinstallatie op N275 ter hoogte van Nikkelstraat

Home > Actueel in Nederweert > Aanpassing verkeersinstallatie op N275 ter hoogte van Nikkelstraat

Aanpassing verkeersinstallatie op N275 ter hoogte van Nikkelstraat

De afstelling van de verkeersinstallatie op de N275 (Randweg Zuid) ter hoogte van de Nikkelstraat is aangepast. Voorheen was de zogenaamde wachtstand van het verkeerslicht rood. In overleg met de wegbeheerder, de Provincie Limburg, is besloten de wachtstand in groen te veranderen.

Onbegrip

De verkeerslichten op de N275 ter hoogte van de Nikkelstraat hebben een hoog ergernisgehalte. De lichten staan vaak op rood of springen op rood zonder dat er op dat moment ander verkeer staat te wachten. Dit zorgt voor veel onbegrip en irritatie. Het zorgt ook voor onwenselijk gedrag en soms gevaarlijke situaties. Bestuurders rijden bijvoorbeeld door rood, terwijl anderen juist stoppen.

Meten van de snelheid

Na overleg met de wegbeheerder, de Provincie Limburg, is nu besloten om de wachtstand te veranderen in groen. Wethouder Coumans (o.a. Verkeer) is tevreden met dit besluit. Hij werd regelmatig aangesproken over het verkeerslicht. Of de wijziging van de wachtstand invloed heeft op de doorstroom en de rijsnelheden wordt nog gemeten.

Evaluatie

De provincie heeft de snelheden van januari t/m september inzichtelijk en zal deze vergelijken met de snelheden van de komende monitoringperiode tussen oktober en maart. Datzelfde geldt voor het ongevallenbeeld ter plaatse. “Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten, zeker in het verkeer. Het blijft dus opletten, ook als een instelling verandert”, aldus wethouder Coumans. “Daarom houden we de situatie samen goed in de gaten. Na zes maanden gaan we evalueren”.