Welke ideeën zijn er al?

Home > Welke ideeën zijn er al?

Welke ideeën zijn er al?

De gezelligste straat van Nederweert!

De Zandstraat in Ospeldijk is in 2018 uitgeroepen tot ‘gezelligste straat van de gemeente Nederweert’.  In de Zandstraat hebben buurtbewoners een woonkavel waar meters hoog gras stond omgetoverd tot speelveld met een picnicktafel. Ook worden er verschillende planten en bloemen geplant. De tuin zal ook door hun onderhouden worden.


 


 

De Gunnerij; ontmoeting staat centraal

De Gunnerij ligt aan de Lambertushof in Nederweert en is een ontmoetingsplek in Nederweert waar iedereen welkom is: jong en oud, mensen met een beperking, mensen die iets voor de samenleving willen betekenen, mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Tijdens de open inloopuren kunnen bezoekers binnenlopen om een praatje maken of een kaartje leggen. Ook kunnen inwoners er workshops en lezingen geven of activiteiten ondernemen op sociaal-maatschappelijk vlak. 

Dierenweide aan de Florastraat

De dierenweide is een geweldig inwonersinitiatief dat de leefbaarheid in de buurt versterkt. Een plek waar veel opa’s en oma’s, maar ook papa’s en mama’s met hun kroost naar de dieren gaan kijken. Ruim veertig jaar stak Piet Knapen veel vrije tijd in de dierenweide aan de Florastraat. Hij heeft zijn levenswerk overgedragen aan buurtbewoners Jac Knapen en Mart Knapen. 

Nederweert loopt op rolletjes

Al een paar jaar op rij wordt een tocht georganiseerd voor mensen die in een rolstoel of scootmobiel zitten. De organisatie doet er alles aan om er een mooie avond van te maken! Tijdens een rustpauze kan onder het genot van koffie of thee en wat lekkers geluisterd worden naar live muziek.
 
 

Plantenbakken bij de kerk zijn opgeknapt

De plantenbakken bij de kerk in Ospel konden al langer een likje verf gebruiken. De klusploeg van PSW heeft samen met de dorpsraad Ospel en andere betrokken inwoners de bakken opnieuw geverfd.


 
 

Bankjes Aerthijsplein opknapbeurt

De Dorpsraad ontving het bericht dat de banken aan een opknapbeurt toe waren. Senioren die tijdens hun wandeling gebruik maken van de banken gaven aan dat ze verroest waren. Bovendien bleek de zithoogte te laag. Ger en Jac, twee handige inwoners uit Nederweert hebben ervoor gezorgd dat het weer een plezier is om op de banken te gaan zitten.


 

Bij-ZZZaak in Nederweert

Een aantal inwoners vormt samen de Stichting Bij-ZZZaak. De zetten zich in voor het behoud van de biodiversiteit in Nederweert en maken zich sterk voor de solitaire bij, een belangrijke bestuiver van fruit en gewassen.

 

 


 

Opening Samentuin Ospeldijk

Inwoners van Ospeldijk hebben een werkgroep gevormd voor een Samentuin naast het speelveld. Terwijl de kinderen fijn spelen, kunnen de (groot)ouders hier in de moestuin wroeten! Er is plek genoeg en de tuin kan zelfs nog groter worden als er nog meer mensen ‘met groene vingers’ bijkomen. Er staat ook een picknicktafel om even uit te rusten en een kop koffie te drinken of een broodje te eten. De Samentuin is vooral ook een plek die mensen verbindt, waar je een praatje kunt maken en waar ideeën worden uitgewisseld. Inmiddels is er in verschillende kernen een Samentuin.