De energierekening is voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker te betalen. De overheid komt deze huishoudens tegemoet met een energietoeslag. De VoorzieningenWijzer helpt om de hulp te krijgen waar u recht op hebt. Als gemeente bieden wij inwoners met een laag inkomen een gratis adviesgesprek met een adviseur van De VoorzieningenWijzer. Samen met u kijkt hij welke toeslagen of regelingen nog meer voor u van toepassing zijn.  

Onvoldoende buffers

Voor veel huishoudens is de prijsstijging voelbaar in de portemonnee, maar de stijgingen treffen mensen met een laag inkomen het hardst. Ruim een half miljoen huishoudens in Nederland heeft te maken met energiearmoede. Zij hebben onvoldoende buffers om de extra kosten op te vangen. Een van de maatregelen die de gemeente biedt is € 800,- energietoeslag. 

Energiearmoede

Martijn Boer, initiatiefnemer van De Voorzieningenwijzer, vertelt: “Energiearmoede is een groot probleem. In Nederland is er een groot vangnet voor mensen met een laag inkomen. Maar veel mensen lopen in de praktijk vast om de regelingen te vinden die zij nodig hebben. De VoorzieningenWijzer helpt bij het vinden en aanvragen van regelingen. Dat geldt ook voor de energietoeslag. 

Voor mensen is het fijn om in gesprek te gaan met een professional om te kijken waar u precies recht op hebt en hulp te krijgen bij het aanvragen daarvan. Een gesprek levert huishoudens gemiddeld € 500,- netto per jaar op. Door de hoge inflatie is het belangrijker dan ooit dat mensen op tijd de hulp krijgen die ze nodig hebben.” 

Toeslag of adviesgesprek aanvragen

Via Datgeldtvoormij.nl vindt u eenvoudig de voorwaarden van de energietoeslag en de wijze waarop u de toeslag kunt aanvragen. Ook kunt u uzelf hier aanmelden voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.