Tijdens de Week van lezen en schrijven schreven 7 inwoners van Nederweert samen het verhaal ‘Merel Veld leert lezen en schrijven’. Het werd een mooi verhaal over de problemen die er zijn als je moeite hebt met lezen en schrijven, maar ook de kansen die er liggen om er iets aan te doen. Omdat de schrijvers trots mogen zijn op het resultaat heeft de gemeente Nederweert besloten om het verhaal als boekje te laten drukken. 

Op dinsdag 3 oktober gaf wethouder Carla Dieteren alle schrijvers een eigen boekje. Onder het genot van een kopje koffie met vlaai is met elkaar besproken waarom iedereen graag mee deed aan de verhalenestafette. Er werd zelfs al gesproken over een vervolg…

Het belang van taalbeheersing

Alle schrijvers zien schrijven als hobby, maar vinden het ook belangrijk om aandacht te vragen voor taal omdat taal erg belangrijk is om mee te kunnen doen in de samenleving. Een aantal van de schrijvers is of was werkzaam in het onderwijs. Zij zien daardoor hoe belangrijk het is om goed te kunnen lezen en schrijven en wat de gevolgen zijn als iemand het niet kan. 

Wilt u het verhaal ook lezen?

Kijk hier of breng een bezoekje aan het Bibliocenter. Binnenkort kunt u het boekje daar lezen of lenen.

Foto's: Nederweert24