Heeft u een energieslurpende wasmachine of koelkast? Wellicht komt u in aanmerking voor onze witgoed-inruil-actie. Inwoners van de gemeente Nederweert kunnen hun oude wasmachine of koelkast inruilen voor een energiezuinig exemplaar. 

Wanneer kunt u in aanmerking komen?

Er zijn twee belangrijke uitgangspunten.  

  • U heeft een vrijstaande werkende wasmachine of een vrijstaande werkende koelkast ouder dan 5 jaar of u heeft een vrijstaande werkende wasmachine of een vrijstaande werkende koelkast jonger dan 5 jaar die niet energiezuinig is (label E, F of G).
  • U heeft een netto-inkomen (inclusief vakantiegeld) van maximaal 130% van het sociaal minimum. Dus bijvoorbeeld een klein pensioen of een bijstands- of AOW-uitkering.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Ga naar nederweert.nl/witgoedactie en kijk of u in aanmerking komt voor de inruilactie. Het aanmelden is heel eenvoudig. Lukt het invullen van het formulier niet of hebt u vragen? Belt u dan naar de gemeente, tel. (0495) 677 111 of mail naar info@nederweert.nl. Ook de Sociaal Raadslieden Sabrina en Anneloes kunnen u helpen bij de aanvraag. Dat kost u helemaal niets. 

De raadslieden hebben spreekuur op:

  • dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur (in de bibliotheek in Nederweert)
  • donderdag van 14.00 tot 15.00 uur (Sint Antoniusplein 21-22 in Nederweert)

U kunt de raadslieden ook bellen of een mail sturen: