Zeker in deze tijd vinden we het belangrijk dat straten en buurten naar elkaar om kijken en elkaar helpen. Er zijn genoeg leuke en veilige activiteiten te bedenken die u samen met uw buren kunt ondernemen rond de feestdagen. Met de ‘buurtbon voor een buurtboom’ kunnen inwoners uit alle kernen weer een gratis kerstboom krijgen.

Elkaar ontmoeten

Het project is bedoeld om straten en buurten in de donkere wintermaanden te stimuleren om elkaar te ontmoeten en gezellig samen iets te organiseren. “Veiligheid en gezondheid staan voorop. Daarnaast is het ook belangrijk om, zeker in deze tijd, aandacht te blijven hebben voor elkaar zodat we met elkaar verbonden blijven en er niemand vergeten wordt”, aldus wethouder Carla Dieteren.

Gezellige activiteit

Elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken kan met een activiteit of initiatief voor de straat of buurt, zoals de vertelling van een kerstverhaal rondom de buurtkerstboom, een moment van bezinning of een muziekoptreden. “Of maak een mooie boom waarbij buurtbewoners lieve berichtjes kunnen achterlaten, om elkaar zo een hart onder de riem te steken”, aldus gebiedsregisseur Harold van der Haar. Het is ook mogelijk om voor het initiatief of de activiteit de gemeentelijke partytent en statafels te lenen.

Zelf verantwoordelijk

De buurtbomen (van zo’n vier à vijf meter hoog!) kunnen op  zaterdag 11 december tussen 10.00 en 12.00 uur worden opgehaald op het plein voor de hoofdingang van het gemeentehuis. We zorgen voor gezelligheid en wat lekkers en de klusploeg van Kansrijk in de Wijk kan eventueel helpen om de boom mee op de aanhangwagen te tillen. De boom is gratis, maar u bent zelf verantwoordelijk voor de plaatsing. 

Zorg er voor dat de boom geen belemmering vormt voor de doorgang van het verkeer en de hulpdiensten. Decoratiemateriaal en eventueel stroomverbruik zijn voor eigen rekening. De boom kan na de jaarwisseling worden aangeboden tijdens de ophaalroute die door de gemeente Nederweert bekend wordt gemaakt.

Aanmelden

Bedenk samen met uw straat of buurt een (kleinschalige) activiteit en neem vóór 3 december contact op met de leefbaarheidsregisseur van uw kern. 

Nederweert en Leveroy
Harold van der Haar
06 - 181 152 95
h.vanderhaar@nederweert.nl 

Ospel(dijk), Budschop en Eind
Marianne Greenall
06 - 141 92 463
m.greenall@nederweert.nl

We hopen dat u uzelf meldt voor een gezellige buurtactiviteit. Dan zorgen wij voor een mooie buurtboom!