In het kader van de Week van de Mantelzorg (de week van 10 november) organiseerde Punt Welzijn op donderdag 4 november de jaarlijks terugkerende mantelzorgbrunch voor mantelzorgers uit Nederweert en Weert. Dit jaar werd geluncht bij de Dorpsherberg in Ospel. Onder het genot van lekkere hapjes konden mantelzorgers met elkaar in gesprek. 

Wethouder Carla Dieteren was aanwezig om de brunch te openen en sprak met de mantelzorgers. “Mensen die voor een ander zorgen, geven aan graag te willen helpen. De coronatijd was voor mantelzorgers extra zwaar. Dit omdat door de sluiting van bijvoorbeeld de dagopvang er meer zorg op het bordje van de mantelzorger kwam. Zij verdienen dan ook een extra ‘dankjewel’ en vooral veel waardering voor het werk dat ze doen”, aldus wethouder Carla Dieteren.

Wethouder Carla Dieteren spreekt waardering uit voor mantelzorgers tijdens mantelzorgbrunch
Wethouder Carla Dieteren spreekt waardering uit voor mantelzorgers tijdens mantelzorgbrunch

Dag van de Mantelzorg

Woensdag 10 november was het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop er in het hele land mensen verrast worden die langdurig voor een naaste zorgen. In onze gemeente zijn mantelzorgers door Punt Welzijn in het zonnetje gezet. Zij konden zichzelf aanmelden voor een leuke attentie, maar ook mensen uit hun omgeving konden dit doen waardoor ze hun waardering lieten blijken. 

In totaal zijn er maar liefst 221 aanmeldingen binnen gekomen bij Punt Welzijn. 195 attenties (een aantal mantelzorgers is door meerdere personen aangemeld) zijn aan huis bezorgd door 16 enthousiaste vrijwillige bezorgers. De attentie was dit jaar een mooie Anthurium, geleverd door Bloemstyling ’t Roosje. Naast de attentie ontvingen de mantelzorgers een map met daarin informatie over mantelzorg en een kaartje met daarop een persoonlijke boodschap van degene die hem of haar had opgegeven. 

Mantelzorgers ontvangen mooie Anthurium voor hun inzet
Mantelzorgers ontvangen mooie Anthurium voor hun inzet

Goodiebag voor jonge mantelzorgers

Ook kinderen en jongeren kunnen te maken krijgen met zorgen binnen hun gezin of in hun directe omgeving. Speciaal voor hen ontwikkelde Punt Welzijn een goodiebag vol met lekkernijen, een bioscoopbon, kortingen en leuke gadgets. In Nederweert werden 12 jongeren hiermee verrast. 

Zorgt u voor een ander?

Als u langdurig zorgt voor een ander uit uw omgeving dan kan het zomaar zijn dat u mantelzorger bent. Bent u er voor een ander? Dan is Punt Welzijn er voor u. Punt Welzijn biedt informatie, ondersteuning en waardering aan mantelzorgers. Schrijf uzelf als mantelzorger in en ontvang jaarlijks een attentie als waardering voor uw inzet. 
Meer informatie of aanmelden: mantelzorg@puntwelzijn.nl / (0495) 69 79 00