Regelmatig komen inwoners met een creatief idee naar ons toe voor het verbeteren van de leefbaarheid van hun buurt; ideeën ter bevordering van de onderlinge contacten en een stukje gezelligheid in de nabije omgeving. De gemeente Nederweert stimuleert leefbaarheidsinitiatieven en heeft voor de uitvoering ervan leefbaarheidsgeld beschikbaar. Mensen die hun straat of buurt mooier willen maken, een activiteit willen opzetten of anderen willen helpen, kunnen een beroep doen op het leefbaarheidsfonds. 

Leefbaarheidsinitiatief

Een leefbaarheidsinitiatief kan groot of klein zijn. Als het er maar aan bijdraagt dat de buurt aantrekkelijker wordt om in te wonen of te werken. Het initiatief verbindt mensen, helpt of ondersteunt dorpsgenoten of verfraait de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een Samentuin, dorpskeuken, crossbaantje, klusmiddag, jeugdhonk, ontmoetingsplek, buurtpicknick of straatbingo. Alle leuke ideeën zijn welkom!

Welke stappen zetten?

Heeft ook u een goed idee maar weet u niet hoe u het het beste kunt aanpakken? Het is heel eenvoudig. Wij hebben de stappen voor u uitgewerkt in een infographic. 
Onze leefbaarheidsregisseurs gaan graag met u in gesprek over uw idee, en helpen u op weg. 

We horen graag van u!

Infographic Leefbaarheidsfonds.