Huishoudens binnen de gemeente Nederweert kunnen flink besparen op hun vaste lasten met behulp van de VoorzieningenWijzer! In november en december zijn er enkele inloopspreekuren waar u terecht kunt voor hulp en advies van de Sociaal Raadslieden

Veranderen van zorgverzekering

In de laatste paar weken van dit jaar maken zorgverzekeraars hun nieuwe polissen en premies bekend voor 2023. Veel mensen gebruiken deze tijd om verschillende aanbieders te vergelijken en om eventueel over te stappen van zorgverzekeraar. Wat zijn de zorgwensen en in hoeverre sluit de huidige zorgverzekering aan bij die wensen en behoeften? 

Gemeente Nederweert en Poliswijzer

Om dit aanbod makkelijk te kunnen vergelijken, heeft de gemeente Nederweert samen met Poliswijzer.nl een vergelijkingswebsite ontwikkeld. U kunt hier zelf de zorgwensen invullen en u krijgt vervolgens een passend en ook vrijblijvend advies. Dit kan via poliswijzer.nl/nederweert(externe link)

Ondersteuning van Sociaal Raadslieden

De Sociaal Raadslieden kunnen helpen bij deze zoektocht naar de best passende zorgverzekering. Zij zijn opgeleid om door middel van de VoorzieningenWijzer een passend advies te geven op basis van de zorgbehoefte. Ze kunnen, indien gewenst, ondersteunen bij het overstappen naar een andere zorgverzekeraar. 

Vergelijk en bespaar

Door samen met een adviseur te kijken naar uw zorgverzekering en andere regelingen waar u recht op hebt, kan veel geld bespaard worden. Gemiddeld wordt er tot wel € 500,- per jaar bespaard per persoon. 

Kom langs! 

Kunt u hulp gebruiken bij het kiezen van een passende zorgverzekering of bij andere financiële zaken? Kom langs tijdens één van de inloopspreekuren of neem telefonisch of via mail contact op. De Sociaal Raadslieden geven niet alleen antwoord op uw vragen, maar ze kunnen u ook ondersteunen bij het overstappen. 

Inloopspreekuren

  • Maandag 28 november van 10.00 tot 12.00 uur in De Gunnerij, Lambertushof 2, Nederweert 
  • Dinsdag 29 november van 10.00 tot 11.30 uur in Brasserie Vrienden van de Peel, Aerthijsplein 3, Ospel 
  • Dinsdag 6 december van 14.00 tot 15.30 uur in de St Rochuskerk, Rochusplein 1, Budschop  

Bellen of mailen

Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken. Dit kan telefonisch via 088-6560697 of via mail: raadsliedennederweert@amwml.nl.

VoorzieningenWijzer

De VoorzieningenWijzer is er voor huishoudens in de gemeente Nederweert met een inkomen tot modaal (circa 36.000 euro bruto per jaar). De wijzer is in samenwerking met gemeente Nederweert en Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg geïntroduceerd.