Op dinsdag 3 mei was de officiële start van het vrijwilligersvervoersproject Automaatje in Nederweert. Om 14.00 uur arriveerde vrijwillige chauffeur Gerard Gielen bij de Gunnerij. Samen met wethouder Carla Dieteren had hij de eerste klant van Automaatje Nederweert opgehaald. De 93-jarige mevrouw Coby van Rijt werd welkom geheten door Janique Huijbregts, regiomanager van de ANWB. 

V.l.n.r.: Janique Huijbregts, Carla Dieteren, Coby van Rijt en Gerard Gielen. Foto: Nederweert24

Overhandigen eerste passen

Met het overhandigen van de eerste chauffeurspas aan Gerard Gielen en de eerste deelnemerspas aan Coby van Rijt was de start van dit vrijwilligersproject een feit. Daarna werd de aftrap van Automaatje Nederweert feestelijk gevierd met koffie en taart bij de Gunnerij. 

ANWB Automaatje

Automaatje Nederweert is sociaal vervoer voor en door plaatsgenoten. Momenteel is ANWB Automaatje actief in meer dan 90 gemeenten. Gebruikers van deze voorziening zijn vaak minder mobiel en niet in staat met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Hierdoor zijn ze voor boodschappen, een bezoek aan de kapper, een kennis, de dokter of een dierbare plek sterk afhankelijk van mensen in hun omgeving. Tegen een kleine vergoeding rijden vrijwilligers buurtgenoten met hun eigen auto. 

Voldoende draagvlak

Een aantal enthousiaste vrijwilligers heeft onderzocht of er voldoende draagvlak is voor dit sociaal vervoersproject. Het resultaat is een samenwerking tussen deze vrijwilligers, de Gunnerij, de ANWB, de gemeente Nederweert, Samen aan de Slag en Punt Welzijn. 

Telefonisch aanmelden

Inwoners uit de gemeente Nederweert die minder mobiel zijn, kunnen zich telefonisch aanmelden via 06-20274614. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Na een intakegesprek kunnen deelnemers telefonisch ritten aanvragen, mits dit minimaal twee werkdagen van tevoren gebeurt. Meer informatie over Automaatje Nederweert is te vinden op de website: degunnerij.nl.