Twee nieuwe bushaltes langs de N275

Home > Actueel in Nederweert > Twee nieuwe bushaltes langs de N275

Twee nieuwe bushaltes langs de N275

Goed nieuws voor busreizigers. De provincie Limburg start op zeer korte termijn met de aanleg van twee ontbrekende bushaltes langs de N275 in Nederweert. Daarmee komt een einde aan de fietstocht die reizigers uit het centrum moeten maken naar de opstapplaats bij de rotonde van de N275 met de Hoofstraat.

De nieuwe bushaltes, ter hoogte van de kruising met de Staterweg en de Lindenstraat, maken deel uit van de nieuwe dienstregeling die door Arriva wordt verzorgd in opdracht van de provincie Limburg.

Niet ideaal

Vanaf de introductie van de nieuwe dienstregeling fietsen reizigers naar de haltes bij de rotonde aan de Hoofstraat. Geen ideale situatie. Ook laat een aantal reizigers zich door ouders of familieleden naar Weert brengen. Overigens rijden er nu in de spits ook kleine busjes die reizigers eventueel naar het Aerthijsplein in Ospel brengen en vice versa.

Vergunning

De aanleg heeft op zich laten wachten in verband met overleggen met omwonenden, het uitvoeren van onderzoeken en het aanleveren van een aantal gegevens voor de aanvraag van de vergunning. Inmiddels heeft de gemeente de vergunning verleend. Er blijkt ook uit dat omwonenden geen onevenredige overlast van de nieuwe bushaltes zullen ondervinden.

Start werkzaamheden

We weten nog niet precies wanneer de aanleg van de haltes kan beginnen, maar uiteraard houden we u op de hoogte van de start van de werkzaamheden en de duur ervan. Verkeer moet in deze periode rekening houden met enige overlast. De provincie heeft vorige week de ontbrekende fietsrekken geplaatst bij de haltes aan de Hoofstraat.