Theu en Corrie Verdonschot-Cuppens 60 jaar getrouwd!

Home > Actueel in Nederweert > Theu en Corrie Verdonschot-Cuppens 60 jaar getrouwd!

Theu en Corrie Verdonschot-Cuppens 60 jaar getrouwd!

Het zijn altijd mooie bezoekjes aan de jubilerende echtparen in onze gemeente. Afgelopen donderdag was het feest in Nederweert. Theu Verdonschot en Corrie Cuppens waren op die dag 60 jaar getrouwd.

Theu, zoon van Bèr van de zoore Pier en Trui van Maos Jan, werd geboren in het oude woonhuis bij zaal Briels in Schoor. Corrie, dochter van Cuppens Toontje en Nel, zag het levenslicht in de oude Paulus Holtenstraat. De twee echte Nederweerternaren leerden elkaar kennen op 26 augustus 1956 met Nederweert kermis, in de tent bij de Metser. En nog geen acht maanden later gaven zij elkaar op 16 maart 1957 het jawoord voor de wet.

In de schoenen

Theu, 86 jaar, begon in 1946 in de bouw bij Ademe Sjang, daarna ging hij naar de VIVO in Weert en vervolgens werkte hij een aantal jaar bij de Vinkbeton aan Brug Veertien. De laatste jaren was hij werkzaam bij Bata BV Schoenenfabriek aan de Hulsenweg die in 1985 afbrandde. Nadat de fabriek weer was opgebouwd, heeft Theu er nog even gewerkt voordat hij met pensioen ging.

Na zijn werkzaam leven heeft Theu altijd veel gehobbyd en gevist. Sinds een paar jaar doet hij het zoals hij zelf zegt "rustig aan, ik ben al 86". En dagelijks fietst en wandelt hij door Nederweert zijn rondje, in zijn eigen tempo en met de handen op de rug.

Zorgen voor

Corrie, 85 jaar, was in haar jonge jaren werkzaam bij grote gezinnen waar een baby op komst was. Toen stichtte ze haar eigen gezin en toen haar kinderen oud genoeg waren, werd ze interieurverzorgster bij de gemeente Nederweert. Dit werk heeft ze 13 jaar gedaan. Nog steeds is zij erg actief. Zij wandelt, kaart in een kaartclubje en zorgt voor Theu en haar eigen nestje. Ook is zij al meer dan 50 jaar zorgzaam voor de jongens, twee goede bekenden. En al 17 jaar, drie dagen in de week, werkt ze als vrijwilligster in Zorgcentrum St. Joseph in Nederweert.

Grote familie

Het diamanten bruidspaar heeft vijf kinderen en negen kleinkinderen. In april, op de dag van het kerkelijk huwelijk, hopen zij er samen met hun kinderen en partners, hun kleinkinderen en partners, familie en bekenden een mooi feest van te maken.

We feliciteren het echtpaar Verdonschot van harte met hun diamanten huwelijk!

Het diamanten paar samen met burgemeester Evers en kabinetschef Giel Bruijnaers. Foto’s: Nederweert24